flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід адвокату

29 листопада 2023, 09:10

Богунський районний суд м.Житомира обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту адвокатесі, яка підозрюється у шахрайстві в особливо великих розмірах та підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі.

СБУ та слідчі другого слідчого відділу ТУ ДБР розташованого у м.Хмельницькому, повідомили про підозру адвокатесі яка обіцяла фігуранту кримінального провадження за гроші «вирішити питання» з правоохоронцями.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що в ОСОБА1, виник злочинний умисел на заволодіння коштами ОСОБА2  шляхом обману. З цією метою, ОСОБА1 запевнила ОСОБА2, що може посприяти у зміні кваліфікації тяжкості злочину і тим самим пом»якшенню покарання за вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення. Під час зустрічі, у момент передачі коштів у сумі 30 000 доларів США було затримано адвокатесу та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.5 ст.190, ч.4 ст.27, ч.3 ст.369 КК України.

Ухвалою Богунського районного суду м.Житомира від 24.11.2023 задоволено частково клопотання сторони обвинувачення  та застосовано щодо підозрюваної запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.