flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у вбивстві

26 січня 2024, 15:28

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.01.2024 року, раніше судимий за аналогічний злочин громадянин М., перебував в квартирі раніше знайомого громадянина Г. де спільно вживали алкогольні напої.

В цей же день, час та місці, за вказаних обставин між М. та Г. виник словесний конфлікт, в ході якого у особи М. виник злочинний умисел  на умисне вбивство громадянина Г.

Реалізуючи свій умисел, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи та бажаючи настання суспільно-небезпечних наслідків у вигляді смерті Г., взяв до своїх рук ніж та наніс в область грудної клітки два удари, внаслідок чого заподіяв колото різані поранення  з ушкодженням серця та легень від яких настала смерть потерпілого.

В подальшому, підозрюваний зателефонував до знайомого та повідомив про вбивство яке вчинив.

24.01.2024 року особу затримано та вручено підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

Під час судового засідання підозрюваний свою вину визнав повністю.

Ухвалою від 26.01.2023 року слідчим суддею Богунського районного суду м.Житомира обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 23.03.2024.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

Пресслужба Богунського районного суду м.Житомира