flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід відносно особи, що вчинила хуліганство

26 січня 2024, 15:54

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, особа П., будучи військовослужбовцем, 21.03.2024, в стані алкогольного сп»яніння, знаходячись на території загального користування, біля баготоповерхового житлового будинку, що являється громадським місцем, керуючи автомобілем марки «Mitsubishi  Outlander» здійснив зітнення з автомобілем «Toyota RAV4», надалі громадянин П. діючи з прямим умислом, з хуліганських мотивів, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що виразилось у зневажливому ставленні до громадського порядку та існуючих в суспільстві правил поведінки і норм моралі, демонструючи власну зверхність, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, почав виражатися нецензурною лайкою в бік оточуючих та дістав з підлокітника свого автомобіля предмет схожий зовні на «пістолет Макарова». В подальшому, направив та здійснив постріл у бік потерпілого громадянина К. Своїми умисними діями, які виразились у хуліганстві, тобто у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчиненому із застосуванням, іншого предмета, спеціально пристосованого для нанесення  тілесних ушкоджень особа П., обгрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 КК України .

У судовому засіданні підозрюваний, свою провину у інкримінованому йому злочині визнав, дав пояснення як відбувалися події, розкаюється у скоєному.

Ухвалою слідчого судді Богунського районного суду м.Житомира від 26.01.2024, до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

 

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Богунського районного суду м.Житомира