flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вбивцю покарано!

21 березня 2017, 10:41

Закінчено розгляд кримінального провадження по вбивству  мешканця м. Житомира, винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 п. 13 ст. 115 КК України (навмисне вбивство), було визнано місцевого мешканця м. Житомира, який був раніше судимий за подібний злочин. Подія сталася в серпні 2013 року неподалік «Гідропарку» в м. Житомирі.

Під час розгляду провадження судом було встановлено, що в червні 2013 року обвинувачений будучи у стані алкогольного сп’яніння, разом із потерпілим, на автомобілі останнього прибули у невстановлене слідством місце в районі гідропарку м. Житомира, де у ході розмови, на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних стосунків між обвинуваченим та потерпілим виник словесний конфлікт, під час якого обвинувачений образився на висловлювання потерпілого, та у нього виник злочинний намір на його умисне вбивство. Так, в ході даного конфлікту обвинувачений наніс декілька ударів металевою частиною сокири по голові, кінцівках та грудній клітці потерпілого від чого останній помер на місці події.

Однак, обвинувачений свою вину не визнав та пояснив, що з потерпілим був знайомий, стосунки були нормальні, потерпілий навіть пропонував допомогу щодо працевлаштування. Обвинувачений повідомив, що за кілька днів до події потерпілий був стривоженим, повідомляв про якісь проблеми. Щодо подій злочину повідомив, що він його не вчиняв, його підставили, відомо що злочин вчинив невідомий на ім’я Ігор, якого бачив під час свого затримання у міліцейській формі. З потерпілим конфліктів не мав, знав зі слів потерпілого що у нього є якісь проблеми із правоохоронними органами. Покази під час досудового слідства надавав, але протокол допиту підписував не читаючи. Був упевнений, що до даної події причетні працівники правоохоронних органів.

 В своєму рішенні суд дослідивши надані докази – покази свідків, потерпілих, свідків, документи, приходить до висновку про доведеність винуватості обвинуваченого у вчинені інкримінованих йому дій. Факт причетності обвинуваченого також підтверджується отриманими висновками експертів, даними згідно роздруківок з’єднань по мобільним телефонах потерпілого та обвинуваченого.

Отже, оцінивши всі докази, врахувавши обставини скоєння злочину, особу обвинуваченого, суд визнав його вину доведеною та призначив йому покарання у вигляді п’ятнадцяти років позбавлення волі. На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З текстом рішення можна буде ознайомитися найближчим часом на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Прес-секретар Богунського районного суду м. Житомира