flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для присяжних щодо подання Е-декларації !

16 березня 2019, 11:29

Відповідно до ч. 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року №1700-УІІ особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 ч. 1 статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 01 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

До суб'єктів декларування відповідно до підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

У зв'язку з чим, нагадуємо про необхідність подання присяжними до 01 квітня 2018 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

Для заповнення Е-декларації присяжним необхідно завчасно отримати електронно-цифровий підпис (в разі його відсутності). Отримати ключі електронного цифрового підпису можна безкоштовно в Акредитованому центрі сертифікації електронних ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС у місті Житомирі знаходиться за адресою: м. Житомир, майдан Перемоги, буд. 2, каб. 100) або платно в Акредитованому центрі сертифікації ключів органів юстиції України який знаходиться за адресою:  м.Житомир, вул.Перемоги, 18 "А"

Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну (ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та кримінальну (ст.366-1 Кримінального кодексу України) відповідальність.

В разі отримання необхідної допомоги у заповненні та поданні е-декларації Ви завжди можете звернутись до заступника керівника апарату Богунського районного суду м. Житомира Поліщука Віталія Миколайовича за адресою: м. Житомир, майдан Соборний, к. 209.