flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наказ про організацію роботи суду на час карантину

27 вересня 2021, 10:53

Богунський районний суд м. Житомира

 

НАКАЗ

 

23.09.2021

 

м. Житомир

 

№47-3

 

Про організацію роботи Богунського районного суду м. Житомира на час карантину

 

Відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-СоV-2» зі змінами, враховуючи лист голови Ради суддів України від 16 березня 2020 року № 9-рс-186/20, з метою запобігання виникненню та поширенню гострих респіраторних захворювань та коронавірусу СОVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб,-

НАКАЗУЮ:

1.         На період дії карантину встановити особливий режим роботи Богунського районного суду м. Житомира, згідно якого:

1.1.   Заборонити перебування у приміщенні Богунського районного суду м.Житомира всім працівникам суду та відвідувачам суду без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

1.2.   Роз’яснювати громадянам можливість відкладення розгляду справ у зв’язку із карантинними заходами та можливість розгляду справ в режимі відеоконференції.

1.3.   Припинити всі заходи, не пов’язані з процесуальною діяльністю суду та забезпеченням діяльності органів судової влади (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей, тощо).

1.4.   Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

1.5.   Обмежити допуск у судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань.

1.6 Обмежити допуск у судові засідання осіб з ознаками респіраторних захворювань: блідість обличчя, почервоніння очей, кашель.

 

1.7.    Зменшити кількість судових засідань, що призначаються для розгляду протягом робочого дня.

1.8.    По можливості здійснювати судовий розгляд справ без участі сторін, в порядку письмового провадження.

1.9.    Суддям та працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та керівництво суду телефоном, e-mail.

1.10 Співробітникам Служби судової охорони здійснювати температурний скринінг усіх працівників та відвідувачів суду, не допускати до приміщення суду осіб з підвищеною температурою, без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, та осіб, які мають ознаки респіраторних захворювань: блідість обличчя, почервоніння очей, кашель та ін..

2.     Рекомендувати громадянам та іншим особам:

2.1     Всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або через дистанційні засоби зв’язку.

2.2    Рекомендувати учасникам судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами.

2.3    Утримуватись від відвідування приміщення суду, особливо за наявності захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднення дихання, тощо).

3.          Посилити профілактичну роботу з проведення поточних дезінфекційних заходів у приміщенні суду.

4.          Завідувачу сектору по роботі з персоналом Якусевич І.В. довести цей наказ до відому працівників суду. Копію наказу направити до ТУ ССО у Житомирській області для відому та організації виконання.

5.          В.о. начальника відділу інформаційної, аналітично-статистичної роботи та інформаційно-технічного забезпечення Поліщук Ю.О. забезпечити оприлюднення наказу шляхом публікації на офіційному сайті суду веб - порталу «Судова влада України», розміщення на інформаційних стендах у приміщенні суду.

6.          Визнати такими, що втратили чинність накази: від 16.03.2020 № 6-3, від 06.04.2020 № 8-3, від 24.04.2020 № 11-3.

7.     Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

В.о. голови суду

 

Лариса Чішман