flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про роботу суду під час воєнного стану в країні

04 квітня 2022, 11:57

                Богунський районний суд м. Житомира продовжує працювати, з урахуванням обмежень, що виникли внаслідок введення воєнного стану в Україні.

                  Без обмежень судом розглядаються справи невідкладних категорій.

                Кримінальні провадження, без будь яких виключень, розглядаються в загальному порядку передбаченому нормами КПК України, в тому числі  в режимі відеоконференції. Учасники судового провадження, в разі неможливості прибуття в судове засідання, зобов»язані повідомити письмово суд  за допомогою електронної пошти.

      Крім того, розгляд  справ, які не відносяться до категорії невідкладних: цивільних, адміністративних,  розгляд яких передбачено  за участю сторін, будуть розглядатися  без їх участі за наявності письмової згоди на це усіх учасників судового провадження. Про наступну дату, час, місце розгляду справ, судові засідання по яким відкладались, учасників буде повідомлено додатково.

 З огляду на введення на території України воєнного стану та з метою безперервного здійснення правосуддя, з метою уникнення затягування  розгляду цивільних та адміністративних справ, справ про адміністративні правопорушення,  суд роз"яснює учасникам судового процесу,  про можливість подання заяв про розгляд справи без їх участі, надання додаткових письмових пояснень та заперечень.                                                                                                                                                                           

           Окремо, суд роз’яснює учасникам судового процесу про можливість відкладення розгляду справ у зв’язку із воєнними діями, якщо це перешкоджає учасникам процесу прибути до суду, та можливість розгляду справ в режимі відеоконференції за відповідною заявою учасника.

                Богунський районний суд м.Житомира звертається із проханням, за можливості, всі заяви (у тому числі позовні), клопотання, скарги направляти на адресу суду електронною поштою або через "Електронний суд".

                Тимчасово припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.