flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Отримання нових знань студентами під час проходження практики

25 лютого 2020, 11:18

       Правова освіта та виховання правової культури займає провідну роль у вихованні в громадян поваги до закону і прав людини та формуванні правильного сприйняття функції правосуддя.

           Богунський районний суд м. Житомира  не залишається осторонь в процесі навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції та завжди відкритий до співпраці з молодим поколінням, студентами юридичних закладів міста та інших юридичних навчальних закладів України, як для навчання під час практики, так і для працевлаштування.

        Проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх правників визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.

       Протягом року в суді проходять практику студенти, які обрали професію юриста та закріплюють теоретичні знання практичними навиками.

     Нещодавно у Богунському районному суді м. Житомира проходили практику студенти  Житомирського національного агроекологічного університету та Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство».

      Керівником практики призначений заступник керівника апарату Богунського районного суду м. Житомира Поліщук Віталій Миколайович, який ознайомив студенті з роботою працівників та структурою апарату суду, провів  екскурсію приміщенням суду та розподілив студентів по відділам.

         У ході проходження практики студенти ознайомлюються зі структурою та діяльністю суду, вивчають нормативно-правові акти, що регламентують роботу суду, знайомляться з методами вивчення та узагальнення судової практики, присутні в судовому засіданні під час розгляду цивільних та кримінальних справ, вивчають роботу щодо організації діловодства суду і розподілу обов’язків між працівниками, прийому і відправки кореспонденції, прийому та обліку апеляційних скарг, організації архіву суду і зберігання справ, розглянутих у суді, ознайомлюються з роботою програм, що забезпечують фіксацію судового засідання та проведення судових засідань в режимі відеоконференцій.

        Сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання та переконані, що проходження практики позитивно вплине на формування правосвідомості молодих громадян.

 

                                                          

 

 

За повідомленням прес-служби суду