flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оновлена інформація про роботу суду під час воєнного стану в країні

24 травня 2022, 15:38

       Богунський районний суд м. Житомира продовжує працювати під час воєнного стану в Україні з урахуванням змін, що існували станом на 23.02.2022 року.
   Розгляд справ, що слухаються в порядку цивільного, адміністративного судочинства, та справ про адміністративні правопорушення (крім кримінальних проваджень) відбуватиметься у загальному порядку, передбаченому нормативно-правовими актами України, в тому числі в режимі відеоконференції. Учасники судового провадження, в разі неможливості прибуття в судове засідання, зобов"язані повідомити суд про причини своєї неявки будь-яким способом, у т.ч. за допомогою електронної пошти.

    З огляду на введення на території України воєнного стану, а також з метою безперервного здійснення правосуддя та уникнення затягування розгляду цивільних й адміністративних справ, справ про адміністративні правопорушення, суд роз'яснює учасникам судового процесу, про можливість подання заяв про розгляд справи без їх участі, якщо вони перебувають на території, де ведуться бойові дії і це перешкоджає їх прибуттю до суду.
       Також суд повідомляє учасникам судового процесу про право клопотати про відкладення розгляду справ, зокрема у зв’язку із воєнними діями, якщо це перешкоджає учасникам прибути до суду, а також про можливість розгляду справ в режимі відеоконференції за відповідною заявою учасника.


      Богунський районний суд м.Житомира звертає увагу про можливість направлення всіх заяв (у тому числі позовних), клопотань, скарг на адресу суду електронною поштою або через "Електронний суд".


       Тимчасово припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду. Допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань, може бути обмежений.