flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відвідування суду студентами-першокурсниками

10 березня 2023, 12:36

          09 березня 2023 року до Богунського районного суду м. Житомира з ознайомчим візитом завітали студенти-першокурсники Поліського національного університету, які почали  здобувати правничу освіту.

          Гостей зустріла керівник апарату суду Олена Сокульська, яка коротко ознайомила з основними напрямками діяльності судової системи та роботою відділів суду.

         Студенти  виявили активний інтерес до порядку ведення судових засідань, для розширення своєї уяви про судову систему, та виявили бажання відвідати декілька з них.

        Для задоволення бажань студентам було запропоновано відвідати кілька судових засідань під головуванням різних суддів.

        Після судових засідань керівник апарату суду поспілкувалася зі студентами та розповіла про навантаження на апарат суду та суддів, робочий графік судді на день. Коротко розповіла про особливості роботи секретаря судового засідання та помічника судді, головних спеціалістів відділів суду.

         Керівник апарату наголосила, що робота юриста вимагає постійного підвищення власного рівня кваліфікації, а відвідування судового засідання – це гарна практика для майбутніх юристів.

         Наприкінці свого виступу закликала студентів відповідально ставитися до навчання, аби в майбутньому бути професіоналом високого рівня.

         Спілкувався зі студентами і начальник відділу суду, який познайомив присутніх з діяльністю та структурою суду, веб-сторінкою на порталі «Судова влада» та сторінкою у «Facebook».

         Студенти залишали стіни будівлі правосуддя із гарним настроєм та подякували за можливість в черговий раз закріпити здобуті знання на практиці, також висловили побажання й у подальшому брати участь у подібних заходах.

         Богунський районний суд м. Житомира постійно співпрацює із навчальними  закладами освіти.