flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти-першокурсники Поліського національного університету завітали до Богунського районного суду м.Житомира

03 квітня 2024, 14:31

02 квітня 2024 року до Богунського районного суду м. Житомира завітали студенти-першокурсники спеціальності «Право» Поліського національного університету.

Екскурсія до суду для майбутніх юристів - це важливий, пізнавальний та надзвичайно цікавий етап у їхньому житті. Побачити, як працює суд, як відбувається судове засідання, поспілкуватись із суддею та працівниками апарату суду – усе це ще більше заохочує до здобуття знань та стимулює до навчання.

Гостей зустріла керівник апарату суду Олена Сокульська, яка розповіла про організацію діяльності суду, види судочинства, які здійснює суд; зупинилася на роботі структурних підрозділів, що забезпечують здійснення правосуддя, розповіла, які етапи проходять документи з моменту їх реєстрації і до звернення до виконня судових рішень та передачі судових справ на зберігання до архіву. Також, керівник апарату суду розповіла студентам про діяльність електронного суду та порядок  проведення судових засідань у режимі відеоконференц зв’язку.

Студенти  виявили активний інтерес до порядку ведення судових засідань та для розширення своєї уяви про судову систему виявили бажання відвідати декілька з них з розгляду кримінальних проваджень по обвинуваченню у вчиненні тяжких та середньої тяжкості злочинах.

Керівник апарату суду наголосила, що робота юриста вимагає постійного підвищення власного рівня кваліфікації, а відвідування судового засідання – це гарна практика для майбутніх юристів.

Наприкінці свого виступу закликала студентів відповідально ставитися до навчання, аби в майбутньому бути професіоналом високого рівня.

Богунський районний суд м. Житомира завжди радо долучається до роботи зі студентами, постійно співпрацює із навчальними  закладами освіти. Студенти відвідують приміщення суду з екскурсіями, судді та працівники апарату суду проводять лекції для молодих правників.