flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато розгляд клопотань слідчого, щодо секретаря однієї з сільських рад. Оновлено.

27 травня 2024, 12:41

Слідчим суддею Богунського районного суду м.Житомира розпочато розгляд клопотань про обрання  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади відносно особи, яка підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 та ч.5 ст.191 КК України.

З матеріалів досудового розслідування вбачається, що в листопаді 2022 року, секретар однієї з сільських рад, виконуючи обов»язки сільського голови, будучи службовою особою, в умовах дії воєнного стану шляхом зловживання своїм службовим становищем в інтересах фізичної особи-підприємця здійснював оплату за поставку дизельної електрогенераторної установки по безпідставно завищеній вартості, крім того в подальшому без проведення відкритих торгів укладав договори з товариством на закупівлю генераторів, достовірно знаючи,  що ціна товару завищена.

З місцевого бюджету на рахунок ТОВ безпідставно перераховано грошові кошти у загальній сумі 2 888 100 грн.

Клопотання слідчого про обрання  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно особи, яка підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 та ч.5 ст.191 КК України задоволено.
Застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Визначено заставу у розмірі 908400 (девʼятсот вісім тисяч чотириста) грн.

Клопотання про відсторонення від посади відносно особи, яка підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 та ч.5 ст.191 КК України задоволено.

 Пресслужба Богунського районного суду м.Житомира