flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок за вбивство

24 вересня 2024, 14:05

23.09.2024 Богунським районним судом м.Житомира оголошено вирок та визнано особу М. винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 ч.2 п. 13 КК України і призначено йому покарання за цим законом - 15 (п'ятнадцять) років позбавлення волі.

З обвинуваченого стягнуто 6960 (шість тисяч дев'ятсот шістдесят) грн. на відшкодування матеріальної шкоди та 40000 (сорок тисяч) грн. на відшкодування моральної шкоди.

Як зазначається в матеріалах справи, події розгортались на початку року, чоловіки разом вживали спиртне. Згодом між ними виникла сварка, під час якої гість завдав господареві удар ножем.

Після цього продовжуючи свій злочинний умисел, усвідомлюючи суспільну небезпеку своїх дій, через 2-3 години, усвідомивши,  що смерть особи Г. не настала, особа М. наніс йому ще один удар ножем в область серця,  що безпосередньо призвело до смерті потерпілого .

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений  вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав частково.

Вина обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення доведена безпосередньо дослідженими під час судового розгляду отриманими в законному порядку належними та допустимими доказами, а саме показами свідків та висновками судових експертиз.

 Виходячи з наведеного, суд вважає вину обвинуваченого доведеною повністю та кваліфікує його умисні дії за ст. 115 ч.2 п. 13 КК України, які виразились в умисному протиправному заподіянні смерті іншій особі (вбивство), вчиненого особою, яка раніше вчиняла умисне вбивство.

 Обставин, що пом’якшують покарання обвинуваченого, судом не встановлено.

 Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченого, є вчинення кримінального правопорушення особою, що перебуває в стані алкогольного сп’яніння.

 При цьому суд враховує, що обвинувачений раніше судимий, хворіє на тяжкі хвороби.

 

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений у встановленому законом порядку.

 

Пресслужба Богунського районного суду м.Житомира