flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довічне позбавлення волі за вбивство

07 жовтня 2024, 16:10

Вироком Богунського районного суду м.Житомира від 30.09.2024 обвинуваченому призначено довічне позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Особу К. визнано винуватим у вчинені злочину передбаченого ст.115 ч.2. п.13 КК України за наступних обставин, в червні 2013 року обвинувачений після вживання наркотичних засобів, разом із потерпілим, на автомобілі останнього прибули у невстановлене слідством місце в районі гідропарку м. Житомира, де у ході розмови, на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, між ними відбувся словесний конфлікт, під час якого у особи К., що образився на висловлювання особи В., виник злочинний намір на його умисне вбивство.

Реалізуючи свій злочинний умисел, обвинувачений будучи особою, яка раніше вчинила умисне вбивство, зі значною силою прикладання наніс декілька ударів металевою частиною сокири по голові, кінцівках та грудній клітці потерпілого, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження, що безпосередньо призвело до смерті останнього.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у обсязі обвинувачення визнав повністю. Від дачі показів відмовився на підставі ст. 63 Конституції України.

Призначаючи довічне позбавлення волі суд врахував зокрема, що обвинувачений раніше неодноразово судимий за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, в тому числі за умисне вбивство, під час розгляду даної справи повторно вчинив особливо тяжкі злочини проти життя та здоров'я, зокрема замах на умисне вбивство, з обтяжуючими обставинами і не вчиняв дії по відшкодуванню шкоди, а також вчинив злочин у стані, викликаному вживанням наркотичних засобів.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений у встановленому законом порядку.

 

Пресслужба Богунського районного суду м.Житомира