flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прозорість та відкритість суду

26 листопада 2015, 09:46

   Консультативна місія ЄС організувала конференцію щодо ефективних комунікацій та необхідності відновлення довіри з громадянами.

         25 листопада 2015 року відбулася зустріч голови Богунського районного суду м. Житомира Гулак Наталії Анатоліївни та керівника апарату суду Сокульської Олени Василівни з радником з реформування прокуратури та судової системи відділу з питань регіонального співробітництва Горіца Балта, фахівецем відділу з питань регіонального співробітництва Пекка Гюютіайнен які є представниками Консультативною Місією Європейського Союзу в Україні. 

Основними цілями зустрічі було обговорення питань пов’язаних із створенням концептуальної основи для планування та реалізації реформ, які забезпечать безпеку та верховенство права, сприятимуть підвищенню їх легітимності і збільшать рівень суспільної довіри, враховуючи права людини і відповідно до процесу конституційних реформ.

Реорганізація та реструктуризація правоохоронних та безпекових служб таким чином, який би дозволив відновити контроль над ними та довіру суспільства.

Узгодження підтримки ЄС з одночасними реформами в інших секторах (судовій, оборонній сферах та сфері посилення безпеки кордоні ) та діями міжнародного співтовариства з надання підтримки Україні.

 

Консультативна місія Європейського Союзу в Україні консультує та надає підтримку відповідним державним органам України сфери цивільної безпеки в концептуальному плануванні та послідовній реалізації їхніх комплексних і цілісних зусиль щодо реформування правоохоронних органів та органів системи верховенства права (судової системи та прокуратури), а також в контексті наскрізних аспектів ефективного управління (боротьба з корупцією, права людини, реформа державного управління та стратегічні комунікації).

 

       Голова суду розповіла представникам Консультативної Місії ЄС про роботу суду та які існують на сьогоднішній день проблеми в роботі, про співпрацю між правоохоронними органами та прокуратурою, державною владою, про роботу суддів, працівників апарату суду та довіру до них громадян.

 

 

       Голова суду подякувала гостям за візит та наголосила: «З вашою допомогою ми зможемо відновити довіру громадян до правосуддя та суду».