flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо користування електронною формою звернення громадян

28 листопада 2017, 10:09

 

До уваги громадян!

Щодо користування електронною формою звернення громадян!

Богунський районний суд м. Житомира звертає увагу громадян, які користуються електронною формою звернення громадян, на наступне.

Право на листування з судами електронною поштою юридичних і фізичних осіб забезпечено Законом України «Про доступ до публічної інформації» та Законом України «Про звернення громадян» виключно в частині звернення із запитами на отримання публічної інформації та зверненнями (пропозиціями, заявами, скаргами тощо), на які не поширюється дія процесуального законодавства України.

У зв'язку з цим, доводимо до відома, що будь-які звернення (заяви, клопотання) по конкретних судових справах, які надіслані до суду шляхом заповнення електронної форми звернення громадян, не є підставою для розгляду відповідно до Закону України «Про звернення громадян» або Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Водночас звертаємо увагу, що електронна форма звернення громадян не передбачає можливості визнання належно оформленим електронного звернення до суду в порядку діючого процесуального законодавства України та за цією формою не надає особі права на процесуальний розгляд даного звернення.