flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роз’яснення щодо ліквідації судів

09 січня 2018, 17:00

            29 грудня 2017 року на офіційному веб-сайті Президента України оприлюднено Указ №449/2017 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів», яким ліквідовано Богунський районний суд м. Житомира та утворено Окружний суд міста Житомира – у місті Житомирі, що включає Богунський та Корольовський райони міста Житомира, з місцезнаходженням у місті Житомирі.

           Звертаємо увагу, що відповідно до пункту 3 Перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (№ 1402-VIII від 2 червня 2016 року, зі змінами) районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

            Крім того, відповідно до частини 6 статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (відповідних адміністративно-територіальних одиниць), та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті «Голос України» повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

             Враховуючи зазначене, Богунський районний суд м. Житомира продовжує здійснювати свої повноваження до початку роботи новоутвореного суду.

             Інформація про утворення нового суду буде додатково розміщена на нашому сайті.