flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Знайомство студентів із роботою Богунського районного суду м.Житомира

23 листопада 2018, 13:03

           22 листопада 2018 року Богунський районний суд м. Житомира вітав студентів 1-го курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» Житомирського державного технологічного університету, які виявили бажання відвідати суд та ознайомитись з його роботою.  

           Захід був спрямований на знайомство студентів із організацією судової системи та місцем суду першої інстанції в системі судоустрою, з’ясування його повноважень, ознайомлення із роботою суду щодо прийому та обробки документів.

           Можливість побачити роботу суддів та працівників апарату суду, побувати на слуханні справ, які розглядаються судом, сприяє кращому визначенню студентами-правниками бажаної сфери професійної діяльності, формуванню та розвитку прагнень молоді до активної участі у сприйнятті та зміцненні в Україні цінностей правової та демократичної держави шляхом самовдосконалення та досягнення позитивних здобутків у майбутній професійній діяльності.

           Гостей зустрів головний спеціаліст суду Сергій Гвоздь, та розповів про функції канцелярії суду, та інших підрозділів. Також було показано приміщення де утримуються обвинувачені, підозрювані, яких доставили до суду для розгляду кримінальних проваджень. 

                                                 

                                               

 

                Студентів запросили до зали судового засідання, обладнаної сучасною технікою, де вони мали можливість спостерігали за судовим розглядом кримінального провадження за обвинуваченням особи, яка вчинила ряд крадіжок, дізналися про особливості роботи секретаря судового засідання.

  

                                                                                      

                      Після відвідання судового студенти разом із головним спеціалістом Сергієм Гвоздем і прес-секретарем Севруком Юрієм обговорили основні причини виникнення та види насилля, яким піддаються люди у суспільстві. 

 

                           

 

                        На завершення заходу студентам, майбутнім правникам, побажали успіхів у навчанні та висловили сподівання, що проведений захід буде корисним для визначення бажаної сфери професійної діяльності.