flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги виборців, другий тур!!!

16 квітня 2019, 11:38

Відповідно до Постанови Центральної виборчої комісії України від 07 квітня 2019 року № 759 призначено повторне голосування із чергових виборів Президента України, яке відбудеться у неділю, 21 квітня 2019 року.

 

   Найбільш поширеною категорією справ, які розглядає місцевий загальний суд, як адміністративний суд, під час виборчого процесу є справи щодо уточнення списку виборців.

    Нагадуємо, що позовна заява про уточнення списку виборців може бути подана до Богунського районного суду м. Житомира, як адміністративного суду, за місцезнаходженням відповідної виборчої дільничної комісії, без сплати судового збору не пізніш, як за два дні до дня голосування у відповідності до ч. 3 ст. 274  КАС України.

     Таким чином останнім днем подання позовної заяви про уточнення списку виборців на виборах Президента України у 2019 році є 18 квітня (четвер) включно до 24 години.

      При цьому, відповідно до ч.5 ст.270 КАС України строки подання позовних заяв у справах цієї категорії не може бути поновлено, тому позовні заяви, подані після закінчення цих строків, суд залишає без розгляду.

     Відповідно до ч.4 ст.160 КАС України на прохання позивача службовцем апарату адміністративного суду може бути надана допомога в оформленні позовної заяви.

Зразок адміністративного позову про уточнення списків виборців