flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки роботи суду під час виборів Президента України

23 квітня 2019, 12:50

            21 квітня відбувся завершальний етап чергових виборів Президента України, тому підведемо загальні підсумки роботи Богунського районного суду м. Житомира під час виборчого процесу:

            Для реалізації своїх виборчих прав, громадяни мали можливість звернутися до загального місцевого суду, як адміністративного.

        Так, на підставі вимог КАС України, компетенції ч. 2 ст. 274, до Богунського районного суду м. Житомира у період із 26.03.2019 по 31.03.2019 (перший тур виборів) та у період із 16.04.2019 по 21.04.2019 (другий тур виборів) було подано 33 адміністративні позови щодо уточнення списків виборців.

         За результатами розгляду, судом ухвалено 22 рішення, якими адміністративні позови задоволено повністю, на підставі яких позивачі були включені до списків виборців та отримали можливість скористатися своїм виборчим правом.

            Іншим учасникам виборчого процесу пощастило трішки менше, так судом постановлено 6 ухвал про залишення позовної заяви без розгляду - через недотримання строків звернення до суду, також ухвалено 4 рішення про відмову у задоволенні позовних вимог - через не надання позивачами жодних доказів в обґрунтування власних поглядів викладених в обставинах справи, та одна заява була повернута заявникові.

            Протягом часу, коли суд виступає на захист прав виборців, задля здійснення правосуддя, судді та працівники апарату суду працювали злагоджено та ефективно, із дотриманням строків розгляду та у передбачений чинним законодавством спосіб з метою забезпечення використання громадянами свого виборчого права гарантованого ним Конституцією України.